//

Мінкультури представило план заходів з відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія

КИЇВ – Міністерство культури України затвердило План основних заходів з підготовки та відзначення на державному рівні 450-річниці Пересопницького Євангелія, повідомляє Інститут релігійної свободи з посиланням на прес-службу народного депутата В.Марущенка.

 

Проведення святкових заходів заплановано протягом усього 2011 року відповідно до постанови Верховної Ради України.

 

Зокрема, 29 серпня у селі Пересопниця Рівненської області будуть проведені урочистості з нагоди відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія та Міжнародний фестиваль духовної музики «Блага вість Пересопниці».

 

На 21 жовтня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї запланована Міжнародна  конференція, присвячена цій даті.

 

Також у серпні цього року планується видання книги «Пересопницьке Євангеліє 1556-1561. Дослідження. Транслітерований текст. Словопокажчик», котре доповнене з урахуванням наукових досліджень останніх років. Окрім книги, будуть видані інформаційні матеріали присвячені 450-річчю Пересопницького Євангелія, зокрема буклети, листівки, календарі.

 

Восени державне підприємство «Укрпошта» запланувала випустити та ввести в обіг художні немарковані конверти, присвяченого цій річниці.

 

Серед заходів які вже були проведені, Міністерство зазначає міжнародну конференцію на тему 450-річчя Пересопницького Євангелія та книжкову виставку у Національній бібліотеці ім. В.І.Вернадського.

 

Крім цього, на початку 2011 року Національний банк України виготовив та ввів у обіг ювілейну монету «450 років Пересопницького Євангелія».

 

Нагадаємо, що Рада Євангельських Протестантських Церков України вирішила провести низку спільних заходів з нагоди святкування цієї річниці.