//

Міністр внутрішніх справ Німеччини заявив, що число ісламських екстремістів в країні продовжує зростати

Міністр внутрішніх справ Німеччини  заявив, що терористична загроза в країні з боку мусульманських екстремістів не зменшилася, а навпаки продовжує зростати, не дивлячись на смерть Усами бен Ладена, передає Associated Press.
Органи безпеки не бачать приводів для зниження рівня терористичної загрози після смерті лідера Аль-Каїди, заявив Ганс-Пітер Фрідріх під час представлення щорічного звіту про роботу внутрішніх спецслужб Німеччини.


«Загроза ісламського екстремізму має широке поширення і не пов'язана безпосередньо з лідером Аль-Каїди, — заявив міністр. — Вже впродовж двох років в Німеччині і по всій Європі склалася загальна загрозлива ситуація, яку, проте, складно конкретизувати».


Згідно з доповіддю Федерального бюро захисту конституції, число мусульман, пов'язаних з екстремістськими угрупуваннями в Німеччині, виросло за офіційними даними з 36270 чоловік в 2009 р. до в 37470 чоловік в 2010 р. Більшість з них (близько 31370) пов'язані з турецькими угрупуваннями. Зокрема багато хто належить до угрупування Міллі Горус, що ратує за створення чисто ісламської держави в Туреччині.


Крім того, в доповіді зазначено зниження числа правих політичних екстремістів в Німеччині: з 26600 в 2009 р. до 25000 чоловік в 2010 р. Число лівих екстремістів, навпаки, виросло з 31600 до 32200 чоловік. Проте при цьому також наголошується зріст числа неонацистів, за офіційними даними — з 5000 до 5600 чоловік.


«Найбільше занепокоєння викликає збільшення чисельності організацій салафітів, що проповідують чистий, ультраконсервативний іслам», — заявив Хайнц Фромм, глава внутрішньої контррозвідки Німеччини, президент Федерального бюро захисту конституції (Verfassungsschutz).


Глава контррозвідки також зазначив, що вбивство двох американських пілотів, здійснене в березні цього року в аеропорту Франкфурту 21-річним косовським албанцем, пов'язане з угрупуваннями салафітів. «Не кожен салафіт – терорист, але майже кожен терорист, який нам відомий, мав контакти з салафітами», — заявив Хайнц Фромм.

 

Джерело: www.sedmitza.ru