//

Мільйон доларів штрафу щодня за спротив сумління у США

Понад  1 млн. доларів штрафу щодня платитиме американська мережа магазинів «Hobby Lobby», якщо не оплачуватиме працівникам медичну страховку, яка покриватиме витрати на аборти, контрацепцію і стерилізацію. Девід Грін, засновник і генеральний директор фірми підкреслює, що як практикуючий християнин хоче вести бізнес «згідно біблійних заповідей».

 


Справу мережі магазинів зараз розглядає федеральний апеляційний суд. Раніше Верховний суд відхилив прохання про звільнення від обов'язку використовувати державне страхування до кінця процесу.

 


На захист мережі  «Hobby Lobby» виступило 11 республіканських конгресменів, серед них 9 сенаторів, які покликаються на закон про релігійну свободу 1993 року. У спеціальному листі вони наголосили, що накидання обов’язку такого страхового забезпечення «вивернуло право до релігійної свободи догори ногами».

 


Своє слово у справі сказала також Архиєпархія Оклахома Сіті. Як зазначено у її заяві, думати, що «федеральний суд міг би одягати сутану і повчати громадян, що вони погано розуміють основи своєї віри, є зовсім чужим для американської правничої практики». 

 

За матеріалами: radiovaticana.va