//

"Ми несемо відповідальність за Церкву", – єпископ Лібера

Те, що Церква є нашим домом, означає нашу присутність у Церкві, як спільноті Христовій, котра очікує повернення Господа; почуття відповідальності за Церкву; солідарність з єпископом та священиками, – зазначив єпископ Плоцька Петро Лібера у пастирському посланні з нагоди початку Різдвяного посту.


Єпископ заохочує до братерства, любові та єдності у сімейній, парафіяльній та єпархіальній спільнотах і нагадує, що, коли з'явилося християнство, погани були вражені тим, скільки любові мають послідовники Христа. "З самого початку Церква засуджувала аборти, а вдови і сироти були привілейованими людьми на парафіях. Диякони від імені єпископа розподіляли гроші між потребуючими, поспішали з моральною допомогою до хворих та нещасних. Нехай цей дух, Дороги, і надалі буде в наших парафіях".


Єпископ Лібера також заохочує "здоровий патріотизм", вираженням якого є віра в хрест, Євангеліє і Церкву, а також закликає будувати незалежну державу на "культурі, закоріненій у християнській спадщині народу та загальнолюдських цінностях". "Справжні спільноти  творяться з переконливого свідчення віри і нашої взаємної поваги , а Церква стає сім'єю дітей Божих, нашим спільним домом", – пише він на завершення листа.


За матеріалами wiara.pl