//

Мер Одеси ліквідував усі українські школи

В Одесі більше немає українських шкіл. Після того, як міська рада Одеси ухвалила програму збереження і розвитку російської мови, в місті всі школи мають статус двомовних.

 

Про це заявив мер Одеси Олексій Костусєв в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

 

"На останньому виконкомі ми внесли зміни в документи, до статутів 124 шкіл ... Тому тепер в Одесі шкіл немає ні україномовних, ні російськомовних, вони всі двомовні - можна хоч так, можна хоч так", - сказав чиновник.

 

"Батьки можуть вибрати, щоб інші предмети дитина вчила російською мовою. Це їхнє право. І таке право ми дали. І я вважаю, що це демократія, я вважаю, що це досягнення", - підкреслив Костусєв.

 

Костусєв наголосив, що "Одеса - це російськомовне місто, і наша культура, вона російськомовна".

 

"Якщо в Одеси відібрати російську мову, Одеса втратить самобутність, вона перестане бути Одесою. Великі наші одесити, великі письменники, ми знаємо всі їхні імена, вони творили, писали російською мовою", - нагадав мер.

 

Нагадаємо, раніше Костусєв на першому засіданні нового виконавчого комітету Одеської міськради заборонив депутатам звертатися до нього українською мовою. Депутати одноголосно ухвалили рішення спілкуватися російською. До того ж мер зажадав, щоб документи міському голові подавали також тільки російською.

 

Джерело: ТСН