//

Мексиканці та кубинці чекають на Папу

Мільйони мексиканців з радістю прийняли підтвердження, що наступного року Папа приїде з візитом до двох іспаномовних країн Латинської Америки. Вчора цю новину на вечірній Літургії для латиноамериканського континенту з нагоди літургійної пам'яті Богоматері Гваделупської, яку відправив Святіший Отець, прийняли з бурхливими оплесками паломники, що святкували 480-ту річницю об’явлення Божої Матері.

 


Мексиканська Конференція єпископів закликала вірних «відновити надію і добру волю» і молитися за подорож Папи. Мексика є другою за кількістю католиків у Латинській Америці, після Бразилії, країною, яку Бенедикт XVI відвідав чотири роки тому, в травні 2007 року.

 


Підтвердження того, що Папа наступного року прибуде також до Куби, єпископи  Карибських островів прийняли з радістю і надією. Святіший Отець прибуде туди в рік Марійського Ювілею, 400-річчя культу фігурки Діви Марії. Там, незважаючи на півстолітній комуністичний режим, відновлять урочисту ходу, пов'язану з паломництвом всією Кубою, яка закінчиться 30 грудня в Гавані.

 

 

Комуністична влада також висловила радість у зв'язку з візитом Папи Бенедикта XVI, – розповів посол Куби в Ватикані, Едуардо Дельгадо. Президент Карітасу, кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга, звернувся до уряду Куби, щоб на підтвердження своєї радості звільнив політичних ув'язнених з нагоди візиту Папи.

 

 

За матеріалами: Radio Watykańskie