//

Медіа знижують кількість священичих покликань

Скорочення кількості нових священиків у багатьох західних країнах, на думку відповідального за підготовку духовенства в Римській курії кардинала Зенона Грохолевского, є результатом негативного впливу деяких засобів масової інформації. Це підживлюється критикою Католицької Церкви та її священнослужителів, відзначив єрарх в інтерв'ю "L'Osservatore Romano". Домінуюча роль ЗМІ, почавши з газет і закінчивши телебаченням та Інтернетом, не залишає місця на тишу, медитацію і молитву.

 

Іншими причинами зменшення кількості кандидатів у священики в західних країнах Префект Конгрегації Католицької Освіти назвав секуляризоване середовище і відсутність належної роботи з пошуку покликань. Єрарх зазначив, що, не дивлячись на складну ситуацію в Західній Європі, кількість кандидатів у священики у світі зростає.

 

Кардинал Грохолевскій виступив з доповіддю на міжнародній конференції з покликаннь до священства, яка завершилася в суботу в Римі. Приводом для форуму стало створення 70 років тому папою Пієм XII Папської ради з покликаннь до священства.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые