//

Масові вбивства християн під наглядом ООН

Більше тисячі послідовників Христа були вбиті тільки за один день у Кот-д'Івуарі, де триває війна. Відповідальними за вбивства вважають мусульманів.

 

У країні тривають збройні сутички між нинішнім лідером Лораном Гбагбо – який контролює уряд і відмовляється піти у відставку – і обраним президентом, Aлласаном Уаттарою, якого підтримують західні країни. Війна спалахнула після президентських виборів, на яких, згідно з даними ООН, Уаттара виграв.


Усі жертви жахливих злочинів, були вбиті в Дуекою, 300 км на захід від Абіджану, в напрямку кордону з Лівією. Ці масові убивства скоїли війська Буркіна-Фасо – вихідці з мусульманських іммігрантів, прихильників Уаттари.

 

Таку кількість жертв трагедії називає місцевий "Карітас", співробітники якого підрахували кількість тіл, які вони знайшли на місці трагедії з чисельними вогнестрільними пораненнями і ножовими ранами.

 

У зв'язку з початком кривавих військових дій в Кот-д'Івуарі, тисячі людей покинули свої будинки. Прихильники колишнього президента знайшли притулок у отців-салезіанців, які мають там свої місії. Жертви різанини, це, ймовірно, ті особи, яким не вдалося досягти селезіанської місії вчасно.


Священики, які працюють в Дуекою, кажуть, що їм бракує продуктів і медикаментів, для лікування біженців з вогнепальними пораненнями, а навіть – чистої води.


Дивно, що християн було вбито попри те, що Організація Об'єднаних Націй скерувала 200 солдатів для патрулювання саме цього району, і спеціальним завданням цих солдатів був захист цивільних осіб і місії.

 

За матеріалами fronda.pl