//

Мальта: що вирішать легальні розлучення?

Єпископи Мальти заохочують підтримувати подружжя та родину на референдумі щодо легалізації розлучень. У зв’язку з наближенням часу голосування, на острові триває жвава дискусія відносно реформи закону, який дасть змогу жителям Мальти укладати нові подружні зв’язки. Єпископи в листі-зверненні до вірних заступаються за тривалість та єдність подружжя. За їх словами, голосування проти розлучень є відстоюванням з вірою за родину, членів якої єднає любов.


За переконанням мальтійських єрархів підтримка розлучень на референдумі матиме деструктивний вплив на подружжя і родину, а з часом і на інші вартості та на якість життя на Мальті. Ті, хто будуть голосувати, повинні усвідомлювати, що несуть відповідальність за негативні наслідки в соціальній сфері – написали єпископи.


Законодавча система Мальти не дозволяє розлучень, але має процедуру анулювання шлюбу. Цей референдум, за словами єпископів, може допомогти в будуванні кращого майбутнього острову, але також може вплинути на нього дуже негативно. Референдум на Мальті відбудеться в суботу.

 

За матеріалами Radio Watykańskie