//

Малайзія: єпископ критикує політиків

Малайзійський єпископ Пол Тан Че Інг виступив з гострою критикою на адресу політичних діячів країни, які розпалюють антихристиянські настрої в цій значною мірою мусульманській країні. Висловлювання єпископа єпархії Мелака-Джохор стали реакцією на дії релігійної поліції Малайзії, яка вчинила напад на католицьку парафія, де на парафіяльному обіді, який відбувся після богослужіння, були присутні мусульмани.

 

Поліція стверджує, що християни займалися прозелітизмом серед мусульман. На захист дій поліції виступив державний виконавчий консультант у релігійних справах.

 

Єпископ Пол Тан Че Інг заявив, що окремі політики експлуатують фундаменталістські настрої, притаманні частині суспільства, з метою придбати своїми популістськими закликами нові голоси. Ієрарх рішуче дистанціювався від прозелітизму, але чітко дав зрозуміти, що католики завжди готові відповісти на питання, коли мусульмани запитають їх про Євангеліє.

 

"Якщо прозелітизм буде доведено, я сам візьмуся за виправлення поведінки християн і покладу цьому край, – сказав єпископ. – В іншому випадку я вимагаю відмови від звинувачень та вибачень". Він також додав: "Якщо хтось хотітиме, щоб ми поділилися нашою вірою з ним або з нею, то ми не будемо відмовляти у цьому: релігія може бути запропонована, але не нав'язана. Навернення залежить від волі зацікавленої особи".

 

За даними статистики, з 27,7 млн. жителів Малайзії 60% є мусульманами, 19% – буддистами, близько 9% – християнами (з них 6% складають протестанти і 3% – католики), ще 6% жителів є індуїстами.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана