//

Майже 90 відсотків французької молоді хочуть прожити життя в одному шлюбі

У Франції надають великого значення інституту сім'ї і хочуть укладати один подружній союз на все життя, але економічні труднощі, а також застосування жіночої праці, впливають на те, що сімейне життя стає важчим.

 

 

Більшість французів хочуть, щоб політики, особливо перед президентськими виборами 2012 р., звертали велику увагу на проблеми сім'ї. До таких результатів прийшли дослідники інституту «Іпсос», які провели опитування на замовлення Конференції Єпископів Франції і католицької газети «La Croix», в рамках підготовки до конференції «Сім'я і суспільство: що вибрати для майбутнього», яку урочисто відкриють у Парижі сьогодні, 1 жовтня.

 

 

За даними опитування, 77% французів хочуть прожити у подружньому союзі лише з однією особою все життя. Для людей у віці 25–34 років цей показник досягає 89%. Він стосується представників усіх поколінь, соціальних середовищ, а також релігій чи політичних поглядів.

 

 

Французи бачать кілька причин збільшення кількості розлучень у свої країні. Для більш ніж половини опитаних основною проблемою є те, що подружжя докладають мало зусиль, щоб залишатися разом. Інші звертають увагу на зростання за ангажованості жінок роботою, яка дає можливість їм почувати себе незалежними. Понад 36% вважають, що для людей існує дуже мало причин для того, щоб залишатися назавжди разом. Ще одна частина опитаних, 33% бачать головну причину розлучень у матеріальних труднощах, особливо внаслідок безробіття.

 

 

Щоб виправити цю ситуацію, вважають французи, необхідно «повністю змінити менталітет» щодо сім'ї. чимало з них підкреслюють, що подружжя повинні «отримувати зовнішню допомогу, щоб пари могли обмірковувати свої проблеми». 25% пропонують спочатку поліпшити матеріальний стан.

 

 

За матеріалами Ватыканскае радыё