//

Люрд для паломників

Понад 6 мільйонів паломників відвідали Люрд 2010 року, а 2011 року цю найбільшу в Європі святиню Марії відвідають паломники, що прямують до Мадрида на Всесвітній День Молоді.

 

З 6 094 215 паломників, зареєстрованих торік, 825 868 паломників прийшли в організованих групах, серед них близько 60 тисяч хворих та інвалідів.

 

2011 року в цій святині, що розташована на південному заході Франції, очікують 12 тисяч учасників Всесвітнього Дня Молоді в Мадриді, які в серпні затримаються в Люрді по дорозі до іспанської столиці. А в жовтні відбудеться масштабна зустріч французьких родин. Натомість 14 липня планується пряма телевізійна трансляція урочистості з нагоди люрдського етапу велогонки «Тур де Франс».

 

Незабаром розпочнуться роботи, пов’язані з пристосуванням святині до нових стандартів, що стосуються доступу для інвалідів. Зокрема, будівництво під’їздів до будинків, щоб люди, які пересуваються на інвалідних візках, були самостійними, щоб не мусіли просити про допомогу волонтерів. Вартість цих робіт оцінюється в 4 мільйони євро.

 

У Люрді є також велика мозаїка, що зображує Діву Марію Гваделупську. Вона буде представлена на фасаді каплиці 15 вересня. Вартість проекту становить 150 тисяч євро та майже повністю буде оплачена щедрими доброчинцями з Мексики. Святиня Матері Божої Гваделупської є найбільш відвідуваним місцем паломництва в світі. Щороку сюди приходять 20 мільйонів віруючих.

За матеріалами: ekai.pl