//

Лист кардинала П'яченци до священиків Еквадору

Про проблеми, з якими мають справу сучасні душпастирі, священичу ідентичність та нові євангелізаційні завдання розмовляло близько 300 священиків у Еквадорі. У м.Портовєво закінчилась чотириденна регіональна зустріч на тему «Євангелізаційна праця пресвітерів у перспективі 50-річчя ІІ Ватиканського Собору і Року Віри».

 


Префект Конгрегації у справах духовенства кардинал Мауро П'яченца підкреслив у спеціальному листі до учасників зустрічі вартість постійного відкривання жертовності священиків, пов’язаної з неустанним відновленням отриманого покликання та вірності обов’язкам, прийнятим в день свячення.

 


Кардинал підкреслив необхідність цілковитого віддання себе Христові: «Якщо ми точно любимо Христа, то наші стосунки з ним повинні бути радикальними, щоб таким чином зростала наша готовність до радикалізму. Те, чого нам бракує, то власне радикалізму у відносинах з Христом, прийняття завжди радикального рішення йти за ним».
Єрарх підкреслив, що священики покликані бути, перш за все, пастирями: «Це велика відповідальність, яка не залежить від особистих рис. Це безкорисливий дар, який треба переживати в особі правдивого і єдиного Пастиря, Христа, який полюбив нас нескінченною любов’ю і просить, щоб ми наслідували його, залишаючись з ним».

 

За матеріалами: radiovaticana.org