//

Лідери Церков Ірландії поїхали з протестом до уряду Великобританії

Вчора, 12 грудня, лідери чотирьох найбільших Церков Ірландії поїхали до Лондону, щоб висловити своє глибоке занепокоєння запропонованими реформами, які матимуть негативні результати для найбідніших верств населення у Північній Ірландії. Церковні лідери мали приватну зустріч із міністром у справах реформи системи соціального забезпечення, Лордом Девідом Фройдом, та Держсекретарем Північної Ірландії, паном Оуеном Петтерсеном.


Відповідно до повідомлень британського сайту Independent Catholic News, до складу церковної делегації входили: кардинал Шон Брейді, глава Католицької Церкви Ірландії, Архиєпископ Алан Харпер, глава Церкви Ірландії, а також представники пресвітеріанської та методистської церков.


Після зустрічі із Лордом Фройдом, глави Церков вирушили до Вестмінстерського Палацу, де зустрілись із іншими членами парламенту, котрі обговорюють останню стадію внесення змін до реформи.


У зверненні до депутатів кардинал Брейді зазначив: «Відомо, що у Північній Ірландії існує бідність серед дітей, нестача палива, високий рівень непрацеспроможності та безробіття. Сьогодні ми, церковні лідери, хочемо разом сказати: дайте нам спільне майбутнє, яке буде кращим, а не яке відштовхне Північну Ірландію як найбільш виснажений регіон Великобританії! Зараз ми знаходимося на вирішальній стадії шляху до миру та кращого майбутнього Північної Ірландії. Ми потребуємо інвестицій у мир, стабільність та розвиток, а не обмежень, які позбавлять десятки тисяч молодих людей надії на краще майбутнє!»