//

Лідери світових релігій зберуться у Мюнхені

11 вересня 2011 року, в 10 річницю нью-йоркського теракту, в Мюнхені відкриється міжнародна зустріч лідерів світових релігій, глав держав і відомих діячів культури, повідомляє "Zenit". Конференція під назвою "Ми повинні жити у мирі. Діалог релігій і культур" організована архиєпископом Мюнхена кардиналом Рейнхардом Марксом і католицькою спільнотою св. Егідія, відомою у світі завдяки широкій соціальній діяльності. Зустріч триватиме 3 дні. Конференцію відкриє президент ФРН Крістіан Вульф. Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступить на асамблеї 12 вересня.

 

Православні Церкви на зустрічі будуть представляти Патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл, архиєпископ Кіпрський Хризостом II, а Московський Патріархат - митрополит Мінський і Слуцький Філарет.

 

Від імені Святого Престолу для участі в конференції поїдуть: кардинал Курт Кох, глава Папської Ради зі Сприяння Християнській Єдності, кардинал Роже Ечегарай, колишній глава Папської Ради "Справедливість і Мир", і кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков. На зустрічі буде присутня також велика частина німецького єпископату на чолі з головою Конференції Католицьких Єпископів Німеччини архиєпископом Робертом Цолічем. Сюди приїдуть єпископи великих міст Європи: кардинал Крещенціо Сепе з Неаполя, кардинал Філіп Барбара з Ліона, кардинал Петер Ердо з Будапешту і кардинал Луїс Мартінес Сістак з Барселони.

 

Реформаторські Церкви буде представляти глава Ради Євангельсько-Лютеранської Церкви Німеччини єпископ Йоганн Фрідріх. На конференцію запрошені головний рабин Ізраїлю Йона Мецгер, головний рабин Росії Берл Лазар і головний рабин Риму Ріккардо ді Сеньї. З мусульманського світу прибудуть представники університету Аль-Азгар. З Японії, Шрі-Ланки і Камбоджі приїдуть буддійські лідери. Очікується також присутність представників індуїзму та синтоїзму.

 

Кардинал Маркс, представляючи конференцію, заявив, що вона стане "підготовкою" до міжрелігійної молитовної зустрічі за мир, яка відбудеться восени цього року в італійському Асижі за участю Папи Бенедикта XVI.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана