//

Лефевристи зберуться в Італії і обговорять умови Папи

7 і 8 жовтня в Альбано, Італія, зустрінуться лідери католицького традиціоналістського Товариства (Братства) св. Папи Пія X (SSPX). Лефевристи розглянуть документ, який Ватикан запропонував прийняти цьому співтовариству, що відкололося від Риму, з метою відновити спілкування зі Святим Престолом.

 

Кардинал Вільям Левада, префект Конгрегації віровчення, передав «Доктринальну преамбулу» лідерові SSPX єпископу Бернарду Фелле 14 вересня на зустрічі в Римі. У Ватикані цей документ назвали «фундаментальною підставою для того, щоб досягти повної згоди з Апостольським Престолом».

 

Священиче братство св. Пія Х (Fraternitas Sacerdotalis Sancti Pii X, FSSPX) створив 1970 року архиєпископ Марсель Лефевр. Воно об'єднало католиків-традиціоналістів, які відмовилися визнавати рішення ІІ Ватиканського Собору. Після того, як Папа Іван Павло ІІ відлучив Лефевра від Церкви, Товариство Пія Х перебуває в стані схизми з Католицькою Церквою. Однак 21 cічня 2009 року Папа Бенедикт XVI скасував відлучення з керівництва Братства – з єпископів Бернара Фелле, Бернара Тисі де Маллере, Річарда Вїльямсона і Альфонсо де Галаррети.

 

За матеріалами: regions.ru