//

Лаос:за період святкування Різдва заарештували 11 християн

Під час молитви у Вентьяні 4 січня заарештували 11 христян, троє з яких ще досі перебувають під вартою за звинуваченням у "організації таємної змови". Родичів затриманих християнських лідерів змушують підписати "відмову від віри".
 

Насправді ж, як повідомили активісти групи Human Rights Watch для Лаоської релігійної свободи (Hrwlrf), віруючі зібралися, щоб молитися, і мали усі потрібні для цього дозволи від державних органів, які тепер звинувачують їх у "політичному злочині". Спочатку поліція затримала 11 осіб, проте вісім з них були звільнені через кілька днів після арешту.
 

Для Лаоської євангельської церкви – християнської асоціації, пов'язаної з Комуністичною партією, - офіційні урочистості збігаються із святкуванням Різдва і випадають в період від 5 грудня до 15 січня.
 

Цей арешт лише один з багатьох епізодів, що стосуються порушення свободи віросповідання в лаоській провінції Каммоа (Khammouan), де в травні минулого року пастора та вірних утримували під арештом доти, поки вони не підписали документ, в якому "відмовляються від своєї віри". Потім для них влаштували кількаденні "перевиховування" і звинуватили у "змові з ворогом" (тобто США).
 

За матеріалами: http://www.asianews.it