//

Квітна неділя у Ватикані з Папою Бенедиктом ХVІ

На 1 квітня 2012 року за григоріянським календарем, тобто за новим календарним стилем, припадає Квітна неділя – спогад тріумфального в’їзду Ісуса Христа до Єрусалиму. Цей празник у католицькій Церкві є також і Днем молоді, який, як знаємо, цього року відзначається не на всесвітньому, а на місцевому, тобто дієцезіальному чи єпархіальному рівнях. Всесвітня зустріч молоді буде проведена в Бразилії, в місті Ріо-де-Жанейро, від 23 до 28 липня 2013 року. Гасло цьогорічного, ХХVІІ з черги Дня молоді, визначене Папою Бенедиктом XVI у Посланні з цього приводу, наступне: «Радуйтеся завжди у Господі». Це уривок з Послання святого Павла до Филип’ян (Фил 4,4).

 

У Квітну неділю у Ватикані, на площі перед базилікою святого апостола Петра, о 9:30 римського часу Святіший Отець Бенедикт ХVІ поблагословить пальмові та оливкові галузки та очолить Божественну Літургію, яка в латинському обряді має назву «Служба Божа Страстей Господніх» і є введенням до богослужень Великого Тижня, які пригадують основні моменти нашого спасіння.

 

В урочистій процесії з пальмовим та оливковим гіллям, що є спогадуванням славного в’їзду нашого Божественного Спасителя до Єрусалиму, та в богослуженні візьме участь численна молодь, як з Римської дієцезії, так із багатьох країн світу.

 

Після Святої Літургії Бенедикт ХVІ прокаже молитву «Ангел Господній» та уділить Апостольське благословення.

 

Джерело: Радіо Ватикан