//

Кубинський дисидент: католицька віра стимулює до боротьби за свободу

Кубинський дисидент Хосе Даніел Феррер розповів, що до боротьби за свободу в країні його надихає Євангеліє і Католицька Церква. «Я завжди вважав,що ми маємо бути в тому місці, де Бог хоче, щоб ми були і робити свою справу віддано, як християни»,– зазначив п. Феррер в інтерв’ю для CNA.


Кубинського активіста державна поліція нещодавно заарештувала за політичне інакомислення, але 28 лютого відпустила на волю.


«З Євангелія я розумію, що ми не можемо залишатися байдужими до тієї країни, в якій живемо, до нації, в якій народились, що ми маємо робити все можливе для того, щоб свобода і основні права людини поважались»,– зазначив Хосе Феррер.


Пан Феррер був серед 75-ти дисидентів, заарештованих урядом Кастро під час горезвісної Чорної Весни у 2003 році. Його засудили до 25 років ув’язнення, однак завдяки втручанню Католицької Церкви був звільнений у 2011 році. Він відмовився шукати політичного притулку в іншій країні і залишився у своїй країні, де очолює Патріотичне об’єднання Куби, яке прагне мирного переходу країни до демократії.


Хосе Феррер пояснив, що його політичні ідеї «в основному базуються на Євангелії і соціальному вченні Церкви», і що він цілком поділяє бачення Івана Павла ІІ, викладене в енцикліці «Centesimus Annus», що нацією має управляти демократична система і автентичне верховенство права.