//

Криза змушує єпископів Швейцарії зменшити витрати

Для того, щоб подолати наслідки кризи, Єпископська конференція Швейцарії була змушена реорганізувати свій секретаріат. Рівень прибутку падає, а кількість завдань та ініціатив зростає, тому єпископи закликають вірних бути солідарними з Церквою і допомогти Їй. Цій проблемі особливу увагу приділяє ватиканська газета «L’Osservatore Romano», а також видання Vatican Insider.


На нещодавньому засіданні єпископат прийняв рішення реорганізувати комісії з метою зменшити витрати, зробити їх більш функціональними і таким чином оптимізувати працю єпископів.


У Швейцарії структури Католицької Церкви фінансують єпископи, Центральна конференція та Швейцарський католицький фонд. У своєму комюніке на завершення засідання єпископи зазначають: «Не зважаючи на великі зусилля цих установ, важко фінансувати Конференцію до відповідних вимог, оскільки наразі вона витрачає більше, ніж отримує».


Єпископат також закликає парафії та церковні організації у різних кантонах Швейцарії відкладати хоча би 2% свого додаткового доходу для фінансування пасторальної діяльності. Єпископи пояснюють, що пожертви та обмеження у різних церковних органах є необхідними для того, щоб гарантувати парафіям і церковним центрам (які в Швейцарії є громадським юридичними корпораціями) «базовий і тривалий вишкіл пасторальних співпрацівників та членів Церкви, відданих служінню Їй, а також гарантувати надійну медіа-активність, координацію та планування» активної участі Католицької Церкви у етичних та соціальних дебатах, які, на думку єпископів, є «вирішальними для майбутнього нашого суспільства».