//

Кожного року в Пакистані насильно примушують прийняти іслам тисячі жінок

"Як християни і члени релігійних меншин в Пакистані, ми вимагаємо рівних з іншими прав і можливостей, а також поваги до нашої гідності та свободи", – сказав голова Конференції Єпископату Пакистану Архиєпископ Йозеф Коуттс. "Найважливішим завданням для нас, християн, є бути прийнятими як рівноправні громадяни з тими ж, що і в інших правами і свободою сповідувати віру", – додав єрарх.

 

Ситуація щодо прав релігійних меншин в Пакистані викликає щоразу більше занепокоєння. Останніми днями місцевий Верховний суд оголосив ще одне рішення щодо трьох індуїстських дівчат, яких змусили прийняти іслам і вийти заміж за мусульман. Незважаючи на апеляцію, суд підтримав спірне рішення, відповідно до якого жінки мусять повернутися до своїх мусульманських чоловіків.

 

Щодо цієї справи висловилася Комісія Справедливість та мир пакистанського єпископату. Вона видала спеціальну заяву, в якій стверджує, що насильницьке примушування до прийняття ісламу вимагає негайної реакції Верховного суду, який повинен захищати справедливість, права людини та релігійну свободу.

 

Кожного року в Пакистані насильно примушують прийняти іслам близько тисячі жінок.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie