//

Конференція «Без памяті немає майбутнього. 70 років після масових розстрілів у Бабиному Яру»

Міжнародна асоціація Спільнота Святого Егідія та Об’єднання юдейських релігійних організацій України, за підтримки Міністерства культури і туризму України, запрошують на відкриту конференцію Без пам’яті немає майбутнього. 70 років після масових розстрілів у Бабиному Яру. Конференція відбудеться 27 вересня 2011 року, о 10.00, в Київському міському Будинку учителя (вул.. Володимирська, 57)

 

Що означає Бабин Яр для ідентичності та ментальності покоління киян сьогоднішнього дня: далека історія? «єврейська» трагедія? «чужа» пам’ять? Говорити про Бабин Яр як про біль, що об’єднує свідомість усіх киян, – це є традиція, яка допоможе не лише зберегти пам'ять про історичну подію Києва ХХ століття, але й стати засадничою ідеєю для побудови Києва ХХI століття, в якому жодну національну спільноту не буде виключено з життя та спільної долі всього міста.

 

Згадуючи про трагічні події, що сталися в Києві 70 років тому, й усвідомлюючи відповідальність кожного покоління за пам'ять про минуле, конференція стане моментом сучасного переосмислення питання Бабиного Яру на рівні науковому, культурному, педагогічному, а отже – широко суспільному. Конференція буде місцем відкритої дискусії та діалогу, до яких запрошені найавторитетніші вчені та фахівці України. Це дозволить розглянути питання про Бабин Яр в контексті загальнолюдських цінностей, тісно пов’язаних з проблемами національної та/чи релігійної інтолерантності, ксенофобії та расизму, що набувають дедалі більшої актуальності у сучасному українському суспільстві.

 

У конференцій візьмуть участь: Якоб дов Блайх, Головний рабин Києва та України; Тимофій Кохан, Заступник Міністра культури й туризму; проф. Адріано Роккуччі (університет Roma Tre); академік Мирослав Попович; Анатолій Подольський, Директор Українського центру вивчення історії Голокосту; Борис Забарко, Голова Всеукраїнської організації євреїв - колишніх в'язнів концентраційних таборів і гетто.

 

Ірина Дробот
Джерело: www.catholic-media.org