//

Комуністична партія Китаю вимагає від своїх членів не сповідувати жодної релігії

Високопоставлений представник КПК, у відповідь на численні вимоги членів партії зняти заборону на сповідування релігії членами партії, виступив із заявою, в якій піддав різкій критиці прихильність однопартійців до будь-якої релігії.

 

На думку Чжу Вейцюня, будь-які релігійні уподобання членів КПК будуть заважати їм неупереджено ставитися до різних релігійних і національних груп. Високопоставлений чиновник переконаний, що якщо члени партії почнуть відкрито сповідувати релігію, то порушиться єдність партійних рядів, що безпосередньо позначиться на добробуті громадян КНР і може призвести до сепаратистських настроїв.

 

Декотрі члени КПК вважають, що така заборона суперечить Конституції КНР. Вступ до партії, згідно Конституції країни, лише надає право «не вірити», але не забороняє вірити.

 

Офіційно в КНР дозволено п'ять релігій - буддизм, конфуціанство, даосизм, християнство та іслам. Проте фактично переслідуванню піддаються представники всіх релігій, якщо вони не узгоджують свої проповіді з партпрацівниками і не відвідують політзаняття.

 

За матеріалами CNL-NEWS