//

Колумбійські єпископи наполягають на захисті усиновлених дітей

Конференція єпископів Колумбії закликає Конституційний суд країни відхилити аргументи на користь усиновлення дітей одностатевими парами. Єпископи наголосили, що права дітей потрібно ставити вище "афективних та емоційних потреб одностатевих пар".

 

Звернення єпископів було оприлюднено після того, як Конституційний суд оголосив 23 лютого, що прислухається до аргументів про надання опіки над маленькою дівчиною рідній матері та її лесбійській партнерці. Дитину було зачато шляхом штучного запліднення.

 

Конституційний суд прийме остаточне рішення у справі після того, як два суди нижчої інстанції винесли рішення, яким дозволили всиновлення.

 

Генеральний секретар та речник єпископської конференції , єпископ Хуан Вісенте Кордоба в інтерв'ю CNA 25 лютого зазначив, що всиновлення є "юридичним механізмом" держави Колумбія, завдання якого – помістити дитину в дім з двома батьками: матір'ю та батьком. Це робиться з метою "замінити втрачене дитиною, а саме, біологічних матір та батька, і допомогти знайти дитині сурогатну матір з батьком, щоб таким чином отримати нову домівку", сказав єпископ. Цей процес ґрунтується на "природньому праві" і є "антропологічним", пояснив він. "Це не має жодного відношення до віри."

 

Єпископ Кордова зазначив, що недавно проведенні опитування показують, що "82 відсотка колумбійців не підтримують усиновлення дітей одностатевими парами". "Ми попросили суд приймати рішення не на основі ідей п'яти-шести своїх членів, а спираючись на думку 45 мільйонів колумбійців, 82 відсотки яких не бажають усиновлення геями", сказав він. "П'ятеро людей не можуть вирішувати за 45 млн.", пояснив єпископ, додавши, що єпископи попросили суд "взяти до уваги волю колумбійського народу при ухваленні рішення".
Єпископ Кордоба, зазначивши психологічний аспект цього питання, наголосив, що діти, виховані одностатевими батьками "стикаються з великими труднощами."  "Дехто з них може вирости і стати здоровим, проте багато виростають гомосексуалістами, бісексуалами або матимуть проблеми з ідентичністю, що вплине на їх здатність будувати стосунки".

 

Єпископ Кордоба також заперечив твердження, що дитині, усиновленій одностатевою парою, буде відмовлено в таїнстві хрещення. "Церква має вселенський характер і запрошує всіх", сказав він. "Дитина не винна, і якщо її приносять до церкви, щоб прийняти хрещення, церква охрестить її.  "Її з радістю приймуть у католицькій церкві", підсумовує єпископ.

 

За матеріалами CNA