//

Колумбійська Церква схвалює закон про відшкодування

Церква в Колумбії схвально сприйняла закон, який ухвалив сенат цієї країни, в якому йдеться про компенсації жертвам бойових дій між армією і воєнізованими групами. Відтепер виплати отримуватимуть понад 4 мільйони осіб, які постраждали в результаті майже півстолітнього внутрішнього конфлікту.


Єпископ Хуан Вісенте Кордоба Віллот, генеральний секретар єпископів, нагадав, що Колумбійська Церква неодноразово підкреслювала нагальну потребу такої політики уряду, яка зможе відновити гідність жертв, що постраждали від воєнних дій.


Закон передбачає відшкодування землі селянам та компенсацію для тих, хто постраждав фізично.


Це законодавче рішення, яке Сенат прийняв 24 травня, виникло з почуття соціальної відповідальності, – вважає секретар єпископату. Бойові дії в Колумбії, які спричинили крайні ліві, воєнізовані угруповання, торговці наркотиками і регулярна армія триває протягом 46 років. Їхніми наслідками є смерть сотень тисяч жертв і постійне переселення осіб. Закон про компенсацію свідчить, що в цій південноамериканській державі триває внутрішній конфлікт. Нелегальні озброєні угруповання законодавці окреслили як терористичні, не надаючи їм статусу учасника війни.

За матеріалами Radio Watykańskie