//

Колосальна спадщина Ватиканської апостольської бібліотеки - в одному путівнику

Величезну культурну спадщину Ватиканської апостольської бібліотеки тепер зібрано в одній книзі. Днями був опублікований двотомний Путівник по рукописним, нумізматичним і друкованим джерелам бібліотеки, авторства Франческо Д'Айуто і Паоло Віана. 12 років тривала робота над цією єдиною в своєму роді книгою, яка буде супроводжувати читача до відкриття 250 фондів бібліотеки та її історії. Префект ватиканської бібліотеки монс. Чезаре Пазіні розповів про цю подію:


«Я б сказав, що вести за руку того, хто приступає до експонатів Ватиканської апостольської бібліотеки, - це благословенний Божий дар». Путівник був просто необхідний, і його чекали з нетерпінням. Як у великому місті, він не дозволить загубитися серед безлічі вулиць і будинків, але найкоротшим шляхом проведе до цілі пошуку.
Нова книга ще раз підтверджує і служить гуманістичним і католицьким, тобто універсальним, покликанням Ватиканської бібліотеки, яка не ховає секретів і таємниць, але відкрита для досліджень на благо людства. Культурна спадщина належить людям, але вони повинні мати необхідні і точні інструменти для досліджень, особливо тоді, коли вперше приступають до наших бібліотечних фондів.


Все це служить, в дусі настанови Папи Ніколо V, який заснував Ватиканську бібліотеку в 1451 році, «для загальної користі людей науки».

 

За матеріалами radiovaticana.org