//

Клітини абортованих дітей в "Pepsi Next"?

Захисники життя в усьому світі збираються оголосити інтенсивніший бойкот продукції харчового гіганта PepsiCo. Ця компанія – попри численні протести і позицію акціонерів – має намір випустити у продаж напій з підсолоджувачем, виготовленим завдяки використанню клітин абортованих зародків.

 

Напій середньої калорійності під назвою «Pepsi Next» може з’явитись у продажу завдяки рішенню адміністрації Барака Обами. Американська комісія цінних паперів та бірж (SEC) погодилася, щоб концерн міг використовувати у своїх продуктах «на звичайних бізнес-підставах» підсилювачі смаку, створені біотехнологічним магнатом Senomyx, який співпрацює з PepsiCo. Кілька місяців тому захисники життя викрили, що в роботі над підсилювачами смаку Senomyx використовує клітини серії HEK 293, що походить із нирок убитої абортом дитини. Ця фірма, використовуючи виокремлені смакові рецептори, створила власний рецептор смаку.

 

У січні ц.р. керівництво PepsiCo у заяві, скерованій SEC, вимагало усунення прийнятого в жовтні 2011 року проекту рішення спілки акціонерів, у якому вони вимагають «вшанування фірмою прав людини і застосування засад етики, які виключають використання останків абортованих людських істот».

 

Дебі Віннедж, голова організації Children of God for Life (CGL), яка викрила цю справу, визнає, що «вражена пасивністю й нечулістю» як керівництва PepsiCo, так і адміністрації Обами. «Використання серії людських клітин із нирки дитини, вбитої абортом, як підсилювача смаку, напевно не є пересічною бізнес-діяльністю», – відзначає вона.

 

У цей же час республіканський сенатор з Оклахоми Ральф Шорті представив у законодавчих зборах штату проект закону, яким забороняється використання людських плодів для виробництва продуктів харчування.

 

Захисники життя збираються проголосити бойкот усіх продуктів Пепсі, а новий напій цього концерну, відповідно, є «наступним» – next – «якого варто уникати». Окрім американських пролайферів, бойкот на сьогодні обіцяють діячі руху з Канади, Німеччини, Польщі, Великої Британії, Ірландії, Шотландії, Іспанії, Португалії, Австралії та Нової Зеландії.

 

Проблема полягає не тільки в тому, щоб довести до свідомості: людство стає технологічно-канібальським. Сучасні війни є насамперед інформаційними, і йдеться про те, як люди мислять і які терміни, відповідно, вживають. Війна проти ненароджених виглядає зовсім інакше, якщо замість слів «зачата дитина» використовувати інші: «плід», «група клітин». Слова мають колосальне значення, оскільки набагато легше переконати суспільство у правильності усування «конгломерату клітин», аніж у правильності вбивства дитини в лоні матері. Якби аборт сприймався як убивство, сьогодні не стояло б питання про те, що PepsiCo «покращує» свою продукцію, базуючись на дослідженнях, у яких використано клітини з нирки абортованої дитини.

 

Джерело: CREDO