//

Християнство має врятувати сучасну культуру, – вважає кардинал Скола

 

Кардинал Анджело Скола заявив, що Церква повинна відповісти на кризу в сучасній культурі. Про це колишній Патріярх Венеції оголосив під час церемонії його призначення на Архиєпископом Мілану.
Сучасний світ демонструє «конвульсивну традицію», з розладом у політичних, соціальних і культурних моделях, сказав італійський кардинал, якого сьогодні багато хто вважає одним з найбільш впливових єрархів Католицької Церкви і можливим наступником Папи Бенедикта XVI.

 


Існуючий криза, як стверджує кардинал Скола, не повинна сприйматися як причина згасання традицій в Церкві. Навпаки, сказав Архиєпископ Мілану, в такі моменти кризи, світ відчайдушно потребує свідоцтва Церкви.

 


Кардинал пригадав про одного зі своїх найславетніших попередників на Міланській кафедрі – Джованні Баттісту Монтіні – що став Папою Римським під іменем Павла VI. Саме цей Папа свого часу заявив: «Христос невідомий, забутий, відсутній у великій частині нашої сучасної культури». Результатом, цього, як передбачав кардинал Монтіні, будуть «серйозні наслідки для особистого життя і життя Церкви та суспільства.

 

 

Кардинал Скола сказав «Це – велика проблема для сучасного католицизму – знайти спосіб говорити з культурою». «Християнство, яке не охоплює кожен аспект людського життя, яке не стає культурою, більше не зможе знайти способу для самовираження», – сказав новий Архиєпископ Мілану.

 


Анджело Скола (Angelo Scola) народився 7 листопада 1941 р. в Мальграті, Ломбардія, Італія. Був патріархом Венеції від 2002 до 2011 р., 28 червня 2011 Папою Римським Бенедиктом XVI призначений Архиєпископом Мілану. Скола – відомий церковний вчений, автор численних, переведених на кілька мов, теологічних та педагогічних робіт з біомедичної етики, людської сексуальності, шлюбу та сім'ї, теологічної антропології. Засновник академічного інституту Studium Generale Marcianum і журналу Oasis, публікується італійською, англійською та арабською мовами і призначений для християн, що живуть в ісламському світі.

 

За матеріалами sedmitza