//

Християнський паб імені Івана Павла ІІ

У Римі біля базиліки святого Карла відкрито християнський паб GP2 (Giovanni Paolo II). Массімо Камуссі, організатор цього пабу, заявив, що паб стане своєрідним клубом шанувальників папи Івана Павла ІІ. Оскільки паб християнський, то в ньому буде встановлено строгий контроль над кількістю спожитого відвідувачами алкоголю та над їх пристойною поведінкою.

 

Паб уже встиг відвідати Преосвсященний владика Славомір Одер – постулятор каузи Івана Павла ІІ. Владика зустрівся з молоддю, щоб розповісти їм про життя Івана Павла ІІ. Комісія в справах молоді Римської єпархія взяла під свою опіку цей християнський проект. Паб працює від четверга до неділі. В ньому організовуватимуться виставки на християнські теми, а також вечори християнської книги. Організатори пабу прагнули надати римській молоді місце для невимушеного  спілкування, захищене від негативних впливів.

 

З нагоди беатифікації Івана Павла ІІ пивоварня в чеському Пілзені зварила спеціальне пиво за старою монастирською рецептурою. Від самого початку аж до завершення процесу пивоваріння пілзенський єпископ Преосвященний Франтішек Радковскі  відчитував старовинні молитви за успішне варіння пива. Також Владика благословив пиво спеціальним благословенням, яке передбачене Римським Ритуалом.

 

Джерело: www.ika.hr