//

Християнський форум учнівської молоді "Ви – світло для світу"

15-го листопада 2012 року в актовому залі загальноосвітньої школи № 24 м. Івано-Франківська, було проведено вже 5-й Християнський форум учнівської молоді, на який з різних шкіл міста прибули учні 10-х класів, разом з педагогами та вчителями християнської етики. Захід був проведений згідно з наказом № 667 від 30 жовтня 2012 року, з метою пропаганди серед учнівської молоді основних християнських цінностей, формування цілісної, духовно зрілої особистості.

 

Зовсім не випадково для цьогорічного заходу було вибрано тему «Ви – світло для світу», тому що організатори бажали на початок Року віри донести до молодих людей правду про те, як ця віра в умовах сучасних суспільно-економічних та геополітичних перетворень може здійснюватись у повсякденні.

 

Після реєстрації учасників, вступної молитви і благословення священика на початок форуму, до привітального слова було запрошено почесних гостей.

 

«Той факт, що на молодіжний форум було запрошено також і представника від Бюро УГКЦ з питань екології не може не тішити, адже це є свідченням того, що організатори є чутливими до проблем природного довкілля», – сказав на початок свого привітального слова пан доктор Володимир Містерман, додаючи, «що ми не можемо говорити про цілісну та автентичну віру, уникаючи питання відповідальності усіх нас за Богом доручений нам світ». Співпрацівник Екобюро, звертаючись до всіх присутніх сказав, що «для того, щоб могти стати світлом для світу потрібно дуже мало – всього лиш дотримуватись подвійної заповіді любові, яка, для того, щоб бути цілісною та правдивою, по своїй суті повинна включати в себе також і любов до природного довкілля». Пан Володимир підкреслив, що як би це не здавалось дивним, але ні ближнього, ні тим більше Бога ми не можемо любити, якщо безвідповідально та по-хижацьки використовуватимемо Богом даровані ресурси, дані цілому людству, а не лише нам. «Якщо ми справді хочемо бути світлом для світу і по-справжньому оживити нашу віру, то не потрібно боятись, що це вимагатиме героїчних вчинків та над зусиль, адже кожного дня, від самого ранку, до пізнього вечора ми маємо безліч нагод для того, щоб, на перший погляд, незначними діями виявляти нашу живу та дієву віру, яка воднораз і буде здійсненням заповіді любові», – продовжив пан Володимир, додаючи, що «економлячи воду, електроенергію, не засмічуючи природне довкілля та не забруднюючи повітря – ми пробуджуємо ті перші промінчики, які, освітлюючи наші серця, починають освітлювати і давати надію спочатку нашому ближчому, а потім і дальшому оточенню».

 

На завершення своїх слів співпрацівник бюро звернувся до всіх молодих людей із закликом: «Не бійтесь бути іншими! Не дозволяйте обманути себе і не бійтесь слухати свого серця, яке споживацький світ зі своїми пропозиціями не зможе ніколи заповнити та задовольнити! Будьте безкомпромісні в світі релятивізму та покажіть, що можна жити новим стилем життя і бачити все навкруги по Божому! Бо лише чинячи так, ми виконаємо наше життєве призначення та покликання і зможемо освітлювати в суспільстві шлях, який веде до Бога».

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології