//

Християнське свідчення в мультирелігійному світі

Торік (28 червня) був виданий спільний документ Папської Ради з міжрелігійного діалогу, Програми міжрелігійного діалогу та Екуменічної Співпраці Ради Церков і Всесвітнього Євангельського Альянсу під назвою "Християнське свідчення в мультирелігійному світі: рекомендації щодо здійснення". Варто про це згадати, пише www.osservatoreromano.va, тому що цей документ є новаторським з екуменічного та міжрелігійного погляду, плодом п'ятирічних консультацій.

 

Папська Рада з міжрелігійного діалогу на різних етапах роботи над документом тісно співпрацювала з Конгрегацією у справах євангелізації народів і Папською Радою зі сприяння християнській єдності.

 


Перші консультації на тему: "Навернення – оцінка реальності", відбулися в Ларіано, Італія, 2006 року. У них взяли участь представники різних релігій (буддисти, християни, мусульмани, юдеї і послідовники традиційних релігій), Папська Рада з міжрелігійного діалогу і Програма з міжрелігійного діалогу та Екуменічна Співпраця Ради Церков. Консультації щодо "навернення" вважають потрібними і терміновими, тому що це було "питання, яке часто викликає нерозуміння і напруженість у взаєминах між громадами різних країн світу".

 


Такі явища, як "навернення неетичним способом", "примусове навернення", "схиляння до навернення", закони проти зміни віри, "викрадення вірян" почали замінювати солідарність та співпрацю, які до цього вдалося побудувати з великими труднощами.