//

Християнське порозуміння у справі євангелізації прихильників інших релігій

Християни різних віросповідань прийшли до порозуміння щодо питання місії. Всесвітня Рада Церков, Папська Рада у справах Міжрелігійного Діалогу а також Всесвітній Альянс Євангелізаційних Церков видали в Женеві спільну декларацію "Християнське свідчення у багаторелігійному світі".

 

Робота над документом тривала 5 років. У ньому нагадується, що євангелізація належить до суті християнського життя. Навіть якщо в деяких ситуаціях проголошення Євангелія важке  чи просто заборонене, це  не звільняє християн від їхнього обов'язку свідчити про  Христа. Виконуючи це, вони повинні наслідувати самого Христа, виявляючи повагу до інших.

 

Документ містить перелік дій, які суперечні з Євангельськими цінностями, між ними  застосування насилля, а відповідно і нищення культових місць, сакральних символів і текстів. У екуменічній декларації нагадується також, що, проповідуючи  Євангеліє, не можна використовувати тяжкого становища слухача, які виникають наприклад з бідності чи хвороби. Заохочується, натомість, до пізнавання інших релігій, щоб, проголошуючи Христа, вміти відноситись з повагою до того, що в них є правдивим і добрим.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie