//

Християни, євреї та мусульмани США за палестинську державу

Барак Обама повинен якнайшвидше податися до Єрусалиму, щоб зустрітися з ізраїльськими і палестинськими лідерами з метою відновлення мирних переговорів. До цього президента закликали християнські, єврейські та мусульманські релігійні лідери Сполучених Штатів.

 

З боку Католицької Церкви лист підписали митрополит-емерит Вашингтону кардинал Теодор МакКаррік і єпископ Говард Хаббард, який у єпископаті США керує комісією справедливості і миру на міжнародній арені. Поруч з ними підписи від 14 священнослужителів різних церков, вісьмох євреїв, в основному рабинів, і п'ятьох ісламських очільників.

 

Духовні провідники американських послідовників трьох великих монотеїстичних релігій закликають президента до рішучих дій на користь ізраїльсько-палестинського миру, поки не стало надто пізно. Рішення для його досягнення – це дві держави для двох народів  Святої Землі. Переговори повинні бути засновані на ідеях і принципах, викладених у нещодавній мирній ініціативі колишніх членів ізраїльського уряду, в раніше висунутій  арабській ініціативі з цією ж метою та Женевських угодах. Християнські, єврейські та мусульманські лідери вважають, що Сполучені Штати повинні надати підтримку новому порозумінню палестинської єдності з метою формування уряду, який представлятиме як Західний Берег, так і сектор Гази. США також не можуть припиняти надання гуманітарної допомоги палестинцям. Релігійні лідери США нагадали, що організації, які вони очолюють, підтримують  діяльність Барака Обами у справі миру на Близькому Сході з самого початку його президентства.

 

За матеріалами Radio Watykańskie