//

Християни Нігерії захищатимуться!

Після Різдвяних нападів на церкви, в результаті яких загинуло понад 200 осіб, зважаючи на бездіяльність влади християни Нігерії вирішили захищатися, повідомляє Radio Watykańskie.

 

"Цього разу ми захищатимемося самі. На Новий рік ми підемо до церкви з мачете і рушницями. Нас більше не застануть зненацька", – оголосила організація нігерійських християн. Про такий розвиток подій вже попереджали місцеві єпископи, які зазначили, що, зважаючи на повторення актів насильства, вони не можуть заборонити своїм вірним реалізувати їхнє право на самооборону. У суботу єпископат закликав президента Нігерії Гудлака Джонатана скористатися іноземною допомогою у боротьбі з ісламістами.

 

У п’ятницю натомість відбулися вибухи і перестрілки між мусульманами у місті Майдугурі. Спочатку ЗМІ говорили про те, що в мечеті було закладено бомбу. Однак, за словами прес-секретаря армії, вибухи трапилися на ринку і не нанесли нікому ніякої шкоди. Натомість було застрелено три особи з родини місцевого імама. Як повідомив представник сил безпеки, цього разу відповідальність за різанину несе ісламістське угруповання Боко Харам, яке підготувало різдвяні напади на церкви. Мішенню терористів стали не лише християни, а й мусульмани, які виступають проти повної ісламізації Нігерії, якої прагне Боко Харам.