//

Християни Непалу змушені захищатись від брехні і маніпуляції у ЗМІ

Християни Непалу змушені захищатись після хвилі нападів у ЗМІ, які звинувачують їх у тому, що вони є «силою, яка проводить навернення за рахунок іноземного фінансування».


Один з таких нападів відбувся у вівторковій статті під назвою «Християнство, комунізм і конституція» у провідній англомовній газеті «Republica», в якій християн звинувачують в тому, що вони співпрацюють із комуністами з метою «навернути» Непал у секуляризовану країну. В статті також звинувачують всіх головних спонсорів Непалу у тому, що вони підтримують християнський «порядок денний».


У середу канал Nepal 1 транслював раніше записану програму «Народний вердикт християнству у Непалі», в якому пастор Чарі Бахадур Гахатрай, секретар Консультативного комітету християн Непалу, відповідав на питання стосовно християнства. Переглянувши програму, п. Гахатрай був глибоко шокований тим, як відредагували програму. «Вони настільки змонтували мої слова, що вийшло так, що я говорю: Християнські лідери і організації фінансуються з-за кордону і їх треба добре дослідити». Пастор також додав, що під час зйомки програми програвалися записи індуїстських гімнів, котрі заглушували його слова, коли він намагався говорити про важливі речі. Не зважаючи на те, що в студії були присутні також християни, по телебаченні показали лише питання, які ставили індуїсти, намагаючись висловити свої звинувачення.


Цього разу християни вирішили не мовчати, як вони це робили у попередніх випадках. Цього разу вони організували онлайн протест телебаченню і написали лист до редактора газети.


У п’ятницю газета «Republica» опублікувала статтю «Християнство, свобода вибору і демократія», автором якої є молодий християнський журналіст, котрий намагається відповісти на звинувачення, висловленні у вівторковій статті.


За матеріалами www.ucanews.com