//

Християни Малі змушені втікати від ісламських терористів

Через напади ісламських бойовиків з північної частини Малі були змушені втекти усі християни, – розповів організації Допомога Церкві в потребі о. Лоран Балас зі Згромадження Місіонерів Африки. Навесні цей регіоні захопила група, яка накидає свою радикальну інтерпретацію ісламського закону шаріату.

 

Християни зараз перебувають у своїх родичів на Півдні країни. Хоча тамтешня ситуація теж непевна, але біженці залишили все, що їм належало на Півночі країни.


«Біженці з Півдня прижилися серед мешканців Півночі. Тому важко сказати, скільки їх є. Адже у Малі немає таборів для біженців», – пояснює отець-місіонер.

 

Проте на північній частині Малі в безпеці не почуваються навіть мусульмани. Ісламісти вриваються і в їхні будинки, щоб перевірити, чи мають їхні жінки закриті обличчя, якщо ж ні, то відрізають чоловікам вуха. Тому навіть мусульмани масово втікають з цієї місцевості.

 

Як каже о. Лоран Балас, ісламським бойовикам насправді зовсім не залежить на релігії, яку вони нібито обстоюють. Доказом цього є той факт, що недавно у аеропорту, який вони контролюють, розбився літак, перевантажений кокаїном.

 

«Іслам є прикриттям для торгівлі наркотиками та видобутку золота і нафти», – вважає священик.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/