//

Християни Індії під прицілом

Індуїстські фундаменталісти у центральній Індії продовжують систематичну кампанію насильства, спрямовану проти християн. Послідовники Христа просять уряд захистити їхні права і нагадати всім громадянам Індії, що Конституція цієї держави гарантує право на свободу віросповідання.

 

У рапортах, скерованих до президента Індії Пратібхи Патіл і віце-президента Хаміда Ансарі, дві християнські організації – Католицький Форум та Всесвітня рада індійських християн – повідомили, що за останні три роки індуїстські радикали здійснили у центральній Індії близько тисячі антихристиянських атак. У такому ж становищі – як мішені для нападів – індійські християни продовжують перебувати і зараз в штатах Орісса, Чхаттісгарх, Мадхья-Прадеш, Махараштра і Гуджарат. Ці штати утворюють смугу вздовж усієї країни, яку називають коридором «кольору шафрану». Християни закликають лідерів Індії вжити заходів на захист християн від насильства та забезпечити їм конституційні права, зокрема право на свободу віросповідання.

 

Кардинал Телесфор Топпо зауважує: «За останні роки, звичайно, через зростання сили фундаменталістів, випадки нетерпимості стають більш поширеними. Але я, як і раніше стверджую, що загалом індійці, як правило, терпимі. У зв'язку з натиском фундаменталізму є випадки прояву нетерпимості, і ми зустрілися з деякими труднощами, але цього не варто узагальнювати».

 

Між тим, у шістьох з 28-ми індійських штатів діють організовані групи індуїстських екстремістів, яких забезпечує підтримкою правляча у цій державі націоналістична індуїстська Народна партія.


За матеріалами Radio Watykańskie