//

Християни Багдаду сподіваються на мирне святкування Великодня

Християни Багдаду очікують на додатковий захист від уряду впродовж Страсного Тижня та Великодня. Хресну Дорогу, яка традиційно проходить вулицями міста, перенесли в приміщення храму.


Як повідомив Шлемон Вардуні, допоміжний єпископ Халдейського католицького патріархату, католики провели приготування до свят у поглибленому пості. І хоча вони усвідомлюють можливу небезпеку, однак планують провести усі традиційні богослужіння. Лише Хресну Дорогу, яка традиційно проходить вулицями міста, невелика католицька спільнота проведе в приміщенні храму, щоб уникнути можливих протистоянь.


Як повідомляє catholicculture.org, впродовж останніх років католицька спільнота Багдаду значно зменшилась у кількості, оскільки багато сімей через переслідування були змушені шукати притулок в інших країнах (загалом в Іраку за останнє десятиліття населення християн зменшилось наполовину). Однак представники Католицької Церкви повідомляють, що на Вербну Неділю в храмах зібралась велика кількість вірних. Єпископ Вардуні зазначив, що храми в Багдаді «однозначно не були настільки наповнені як в минулому, але кількість вірних була набагато більшою, ніж очікувалось, що значно потішило священиків».