//

Хорватські єпископи закликали до посту за справедливість

Хорватська єпископська конференція закликала католиків Хорватії до посту 1, 8 та 15 квітня цього року за справедливий вирок Міжнародного суду щодо військових злочинів на території колишньої Югославії. Цими днями очікується вирок цього суду у справі кількох хорватських генералів. Також хорватський єпископат доручив комісії Хорватської єпископської конференції Право та справедливість 12 квітня звернутися до всіх людей доброї волі з приводу діяльності цього Міжнародного суду, яка багатьма розцінюється не як правосудна, а як чисто політична і несправедлива.


Секретар цієї комісії о. д-р. Ґордан Чирпіч наголосив, що лише праведний вирок зможе закласти підвалини правдивого миру між народами колишньої Югославії.


Негативний досвід народів колишньої Югославії з Міжнародним судом в Гаазі, фактично, на думку о. д-р. Адальберта Ребіча, закладає нову міну сповільненої дії на балканських теренах. Свого часу, в часі Війни за незалежність, о. Ребіч виконував функції Голови Офісу з питань біженців. «Чотири дні підряд я змушений був перед цим судом доводити, що Офіс у справах біженців не був злочинною організацією. Ці абсурдні звинувачення Гаазького трибуналу в корені ставлять в питання його віродостойність. Вам важко уявити, але цей, з дозволу сказати, так званий суд, стверджував, що наш Офіс організовував концтабори. Гаазький трибунал не хоче бачити правду, його ціллю є дискредитація Католицької Церкви і хорватського народу. Ми безпомічні перед так званою міжнародною правдою, тому залишається надіятися тільки на Бога. І тому піст та молитва, яку проголосили наші єпископи є єдиним засобом пошуку правди у цій ситуації» - заявляє о. Ребіч.


Джерело: www.slobodnadalmacija.hr