//

Католицькі єпископи в Лівані виступили за ширшу участь мирян у житті Церкви

25 лютого в Лівані відбулась зустріч католицьких єпископів під головуванням нунція Архиєпископа Габріеля Джордано Цaссія. На зустрічі були присутні також представники мирян. Учасники розглянули поточний стан мирян у Лівані в рамках конкретних ініціатив та різних видів діяльності.

 

Архиєпископ Цассія підтвердив, що наявність різних помісних Церков в Лівані є багатством для Католицької Церкви, а співпраця між мирянами, які належать до сімох Церков «sui iuris» є просто необхідною.

 

Нунцій говорив також про взаємини з іншими християнськими Церквами і громадами у Лівані (тобто Православною Церквою та протестантськими групами) та згадав про стосунки з мусульманами, що живуть в Лівані пліч-о-пліч із християнами.

 

Маронітський Архиєпископ Джорж Абужуде, голова єпископського комітету у справах мирян, зазначив той факт, що Східні Церкви не є надто відомими, незважаючи на те, що саме на Сході є колиска християнства взагалі. Він закликав молодь безстрашно працювати над розбудовою Церкви і кращого суспільства в Лівані.

 

Пригадаємо, що у своїй 24-тій пропозиції учасники Синоду для Близького Сходу, який відбувся у жовтні минулого року, ствердили, що отці Синоду бажають, щоб миряни мали більшу вагу відповідальності в Церкві, будучи апостолами і свідками Христа у світі. Відповідаючи на цей заклик, Церква в Лівані намагається втілювати цю ініціативу Синоду в життя.

 

За матеріалами ZENIT.org