//

Католицькі блогери - "екстраординарне явище в житті Церкви»

Монс. Пол Тай, секретар Папської ради в справах соціальних комунікацій з Ватикану, зробив це зауваження 23 червня під час імпровізованої наради про блоги, яка відбулася під час Конвенції Католицьких ЗМІ в Пітсбурзі.

 


Католицькі блогери мають сильне почуття спільності, сказав монс. Тай, і церковні лідери повинні знати, що відбувається у блогосфері, оскільки блогери можуть "досягнути місця, які ми не зможемо досягти."
"Ми можемо забезпечити їх матеріалами, з якими вони зможуть працювати ", сказав він. "Вони можуть вийти на більш широкі суспільні групи. І це дуже важливо. "

 

 

До монс. Тая на засіданні приєдналась  Елізабет Скаліа, головний редактор Католицького порталу  на релігійному веб-сайті Patheos і колумніст екуменічного журналу First Things. Скаліа провадить також свій дуже популярний блог на http://www.patheos.com, який називається "Відлюдниця".
Скаліа була однією з приблизно 150 католицьких блогерів з різних країн, які брали участь  2 травня у зустріч блогерів у Ватикані.

 

 

Вона сказала, що зустріч допомогла блогерам побачити, що Ватикан приймає їх всерйоз, хоче працювати з ними і "розуміє факт, що ми дуже автономні люди, які не хочуть бути під контролем."

"Блогери вийшли дуже щасливі", сказав Скаліа. "І я думаю, Церква вийшла дуже щаслива теж, тому що блогери, здебільшого, сказали, що вона нам подобається. Ми хочемо бути чистими щодо тебе. Ми хочемо допомогти. "
Скаліа і монс. Тай припустили, що наступним кроком продовження зустрічей блогерів у Ватикані будуть зустрічі з групами єпископів чи з деякими єпископами індивідуально.

 

 

Це було важливо для Скаліа тому, що блоги,  їх місця для коментарів, також відомі як "comboxes" і "альтернативні засоби масової інформації" в цілому є місцями, де все більше вірних вивчають свою віру.

"Це тут вони висловлюють замішання, чи страх, чи відразу," сказала вона. "Це тут вони кажуть:« Чи буде церква через 20 років для моїх дітей? Як передати це їм? Це тут вони насмілюються запитувати.

"Я думаю, що дуже важливо нашим пастирям сказати:" Якщо це тут вівці годуються, то мені слід краще вивчити це пасовище. Мені слід бачити те, чим вони харчуються. Я хочу побачити, де на цьому полі вони рухаються занадто близько до стін ».
Скаліа порекомендувала, щоб кожен єпископ мав особу, яка б стежила за блогами та іншими соціальними медіа, або мав власний блог.

 

 

Але в той час, як важливо для єпископів звернути увагу на блогерів, Скаліа також зазначила, що Католицькі блогери також потребують своїх єпископів.

"Ми також вівці", сказала вона. "І ми потребуємо підтримки єпископів ... через стимулювання, корекцію час від часу.

"Це не означає, що ми хочемо бути під послухом. Ні. Але, в той же час, ми абсолютно потребує пастирського проводу  і підтримки".

 

 

Присутній на засіданні 23 червня Грег Кандра, диякон єпархії Бруклін, штат Нью-Йорк, який провадить відомий блог під назвою «Лавка Диякона." Крім того, він в даний час є виконавчим редактором журналу ONE, який видає Католицька Асоціацією Соціального Забезпечення Близького Сходу.

Він сказав, що представники духовенства, які ведуть блоги, зобов'язані бути "пильними щодо того, щоб переконатися, що вчення церкви буде представлене правдиво".

"Найважливішими темами насущного дня є гомосексуальність та одностатеві шлюби", сказав диякон Кандра. "І я чую від багатьох людей, що Церква ненавидить геїв. І я повинен періодично втручатися і казати, що насправді не так. Існує багато деталізацій, які треба робити".

Монс. Тай сказав також, що  події 2 травня у Ватикані підтвердили для нього, що блогери – дуже динамічна спільнота.

 

За матеріалами: pccs.va