//

Католиків у Монголії більшає…

Трьома новоствореними парафіями відзначить Католицька Церква в Монголії 20-ю річницю встановлення дипломатичних відносин цієї країни з Ватиканом. Цю подію почнуть відзначати з липня цього року. Кількість католиків на батьківщині Чингісхана постійно зростає. Нині в Монголії діють чотири католицьких парафії, які налічують 800 вірних. У країні працює понад сімдесят католицьких місіонерів, з яких 49 – монахи.

 

Пастирська діяльність в Монголії строго регламентується. Місіонери зазначають, що останнім часом відносини з державною адміністрацією складаються не цілком сприятливо для католиків. Церкву замучили адміністративні перевірки. Священикам заборонено з'являтися в одязі у громадських місцях.

 

Дітей до 16 років можна катехизувати лише з письмового дозволу батьків. Викладання релігії в школі заборонено, хоча місіонери можуть викладати там інші предмети. І все ж прогрес помітний: коли в 2002 р. блаженний Іван Павло II заснував в Улан-Баторі Апостольську префектуру, католиками в Монголії вважали себе 100 осіб. А тепер, як бачимо, католиків стало у вісім разів більше.

 

За матеріалами Сибирская католическая газета