//

Католики Нової Зеландії виступили проти абортативних клінік

Єпископ Колін Кемпбел із одного з найбільших міст Нової Зеландії (Данідін) закликав католиків виступити проти абортативних клінік в країні, оскільки вони є виразом «культури смерті».  У зверненні, яке було зачитане у всіх парафіях, єпископ рекомендує вірним ініціативу «Рух за життя» як зразок для протесту. Він засудив аборти, як «найбільш серйозну загрозу для прав людини» і закликав католиків виступати проти них як публічно, так і в приватній сфері.


Єпископ Кемпбел нагадав, що, відповідно до морального вчення Католицької Церкви, людське життя є священним, оскільки є сотворене Творцем і назавжди залишається з Ним в особливих стосунках до самої смерті. Лише Бог є Володарем життя, від початку і до кінця, і ніхто, за жодних обставин, не може вбити невинну людину. Катехизм Католицької Церкви чітко зазначає, що ще від першого століття Церква засуджувала аборти. «Це вчення не змінилося. Його неможливо змінити. Вчинення аборту є тяжким порушенням морального закону», – наголосив єпископ. Формальна співучасть в аборті є важким гріхом і, відповідно до Канонічного права, карається екскомунікою, тобто відлученням від Церкви.


Єпископ Колін Кемпбел закликав жителів Нової Зеландії до дії, оскільки, відповідно до статистичних даних, співвідношення кількості абортів до народжень становить 1:6, тобто «одному із шести дітей відмовляють в праві жити». Близько 95% смертей серед дітей віком до 9 років відбувається ще тоді, коли дитина перебуває в лоні матері.


Відповідно до повідомлень «Руху за життя», сьогодні в усьому світі близько 50 мільйонів дітей вмирає щороку через добровільне переривання вагітності. Така кількість осіб дорівнює загальній сумі жертв Другої світової війни. Багато жінок не хочуть відмовлятись від комфортного життя чи «права на своє лоно» через небажану вагітність. І таке ставлення спричинило до справжньої війни, але не проти армій чи терористів, а проти невинних дітей. Саме тому католики Нової Зеландії виходять на вулиці і виступають проти побудови нових абортативних клінік.


За матеріалами Vatican Insider