//

Католики Британії змушені закривати дитячі притулки

В Британії благочинні католицькі організації погрожують припинити діяльність дитячих притулків через спроби змусити їх віддавати дітей гей-парам.

 

Благочинна католицька організація, котра базується в єпархії Лідс, заявляє, що їм доведеться відмовитися від дитячих притулків, якщо вони змушені будуть дотримуватися «правил рівності», котрі забороняють дискримінацію у стосунку до одностатевих пар, що бажають адоптувати дітей.

 

Складні правові дебати відбуваються у Верховному суді Британії. Нещодавно суд відхилив апеляцію католиків, котрі опротестували примусове дотримання «правил рівності». У своєму рішенні суд визнав, що «для суспільства буде втратою, якщо кваліфікований персонал благочинної католицької організації більше не займатиметься підготовкою потенційних усиновлювачів». Однак суд також зазначив, що неприпустимо допускати «шкоду для одностатевих пар і шкоду для суспільства загалом, якщо дозволити дискримінацію».

 

Єпископ Лідса Артур Рош сказав у суді, — Закон повинен поважати думку Католицької Церкви у цьому питанні так само, як і те, що Церква не дозволяє благословляти одностатеві партнерства.

 

Проте суд постановив, що католицькі організації частково фінансують із місцевих бюджетів, тому для них не може бути винятків, передбачених законом Про рівність 2010 року.

 

Лаура Доуті, заступник виконавчого директора гей-організації Stonewall, заявила, що вітає рішення суду про відмову в апеляції католиків.

 

У відповідь на постанову єпископ Рош сказав: «Католицька Церква дуже розчарована цим рішенням. Дуже шкода, що в першу чергу страждатимуть діти».

 

Джерело: www.laityugcc.org.ua / НХМ