//

Кардинал закликав молитися за Францію

  Голова Конференції єпископів Франції кардинал Андре Вен-Труа звернувся до всієї Церкви в країні, щоб кожна парафія приєдналася до загальнонаціональної молитви про заступництво Пресвятої Діви Марії 15 серпня на свято Успіння. У своєму посланні архиєпископ Парижа нагадав, що традиція молитви за Францію має глибокі корені в історії. Вперше вона прозвучала в 1638 р. під час коронації короля Людовика ХІІІ. У посланні, направленому в кожну парафію країни, кардинал висловлює тверезе розуміння того, що ініціатива відразу потрапить під шквал критики з боку не тільки атеїстів, але навіть і католиків. Єрарх пише, що вже чує сказані з іронією слова: "Хіба вона сьогодні має сенс? Хіба це не повернення до практики найконсервативніших і націоналістичних кіл?».

 

Тут потрібно нагадати, пише з цього приводу католицька французька газета "La Croix", що молитва до Матері Божої насправді ніколи не була забута. Віруючі ніколи не припиняли звертатися до Непорочної з молитвою про керівників країни. Запрошення кардинала Вен-Труа до молитви надає їй більшої значимості і важливості, втрачених для багатьох французів.

 

Текст, запропонований віруючим, співзвучний з нинішніми дебатами про соціальну справедливість у французькому суспільстві, він звертає увагу на уважне ставлення до питань підтримки якості життя для всіх. Особливо наголошено на необхідності дотримання прав сім'ї, щоб діти і молодь не ставали жертвами забаганок  і конфліктів дорослих, але "могли рости в повноті любові рідної матері й рідного батька», - йдеться в посланні кардинала Вен-Труа. Цей заклик, який підкреслює французька газета, ще один приклад заклопотаності католиків майбутнім Франції.

 

За матеріалами radiovaticana.org