//

Кардинал Вельйо до людей моря: Церква цінує вашу роботу і вдячна за те, що ви робите

"Ви, що ведете пастирську роботу серед людей моря, є ясним доказом того, що це апостольство важливе для моряків, рибалок та їх сімей", - сказав кардинал Антоніо Марія Вельйо до учасників ХХІІІ Всесвітнього Конгресу Апостольства людей моря, який 19 листопада розпочав свою роботу у Ватикані.

 

Форум, у якому бере участь понад 400 делегатів з 70-ти країн світу проходить на тему: "Нова євангелізація в світі людей моря", завершить свою роботу 23 листопада. У своїй промові до учасників конгресу голова Папської ради душпастирства емігрантів і подорожуючих звернув увагу на те, що ця зустріч проходить з нагоди 90-річчя підписання папою Пієм ХІ першої Конституції Апостольства людей моря. "Маленьке гірчичне зерно, засіяне 92 роки тому в Глазго невеликою групою мирян, виросло, здійснюючи бажання Пія XI, щоб ця ініціатива розвивалася серед моряків нашої планети", - сказав єрарх. На думку кардинала,  євангелізаційна  робота, яку проводить Церква серед людей моря, вимагає спеціальної пастирської турботи через те, що моряки змушені протягом декількох місяців жити за межами своєї християнської громади.

 


"Технологічний розвиток морської індустрії, всі складні проблеми, які пов'язані з життям і роботою моряків, виклики, пов'язані з новими і часто обмежувальними законами в цій сфері, а також світова економічна криза є причетними до того, що євангелізація серед людей моря проводиться в досить складних умовах», - зазначив кардинап Вельйо. Глава ватиканської дикастерії підкреслив, що існування центрів Апостольства людей моря з капеланам і волонтерам, є променем світла для моряків.

 


"Пастирська робота, яка виконується з любов'ю, щоб відповісти на всі потреби екіпажів, незалежно від віровизнання і національності, приносить їм надію у важких моментах", - зазначив єрарх. " Церква цінує вашу роботу і вам вдячна за те, що ви робите", - сказав кардинал.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va