//

Кардинал Торан відвідав з візитом Бангладеш

Голова Папської Ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан відвідав в ці дні Бангладеш з нагоди проведення в країні міжнародної конференції, присвяченої стосункам між релігіями.


Ватиканський єрарх мав зустрічі з представниками влади, громадськими діячами і місцевими католицькими єпископами. Кардинал Торан закликав християн, громадян Бангладешу, не відчувати комплексів через свою нечисленність і добиватися пошани в своїй батьківщині.

 

Глава ватиканського дикастерію відзначив той вклад, який Католицька Церква вносить до розвитку цієї великої азіатської держави, переважна більшість громадян якої сповідують іслам. За словами кардинала, на сьогоднішній день Бангладеш можна назвати зразком міжрелігійної гармонії. Високий гість також нагадав, що предметом міжрелігійного діалогу є не навернення один одного до своєї віри, а діалог, який можливий лише там, де «Бог і людина зустрічаються в свободі».


«Не тривожтесь тим, що ви бідні, адже ви збагачуєте свою країну. Не бійтеся жити для Христа, воскреслого заради нас», – підвів підсумок кардинал Торан.

 

Джерело: sibcatholic.ru