//

Кардинал Торан: Папа є одним з небагатьох релігійних лідерів, які хочуть миру

"Коли я зустрічаюся з лідерами інших релігій, у мене складається враження, що вони погоджуються зі мною щодо питання миру. Вони знають, що насильство суперечить релігії. Проте потім відбувається щось інакше", – зізнався кардинал Жан-Луї Торан, який від імені Святого Престолу провадить постійний діалог з представниками інших релігій. Його завданням є переконати релігійних лідерів дбати про мир.

 

Результатом цієї діяльності є позитивний імідж Католицької Церкви і всім відомо, що католикам належить провідна роль у діалозі на користь миру. " Міжрелігійні зустрічі, котрі ми організовуємо, хоч і не завжди дають результати, однак, є явним знаком для світу, – каже кардинал Торан, підсумовуючи свої досягнення. – Складніше з втіленням у життя порозуміння щодо миру серед послідовників інших релігій. Папа залишається одним із небагатьох релігійних лідерів, які поширюють мир, примирення, справедливість і солідарність".

 

На думку французького кардинала, лідери інших релігій відчувають труднощі у спілкуванні з послідовниками своїх релігій. І тому необхідно інвестувати у виховання молодого покоління. У цьому глава Папської ради з міжрелігійного діалогу вбачає основне завдання релігійних лідерів.

 

У своєму передноворічному інтерв'ю виданню "L'Osservatore Romano" кардинал також представив свої плани на майбутній рік. Тут, зокрема, є сесія діалогу з мусульманами Ірану, а також низка зустрічей із представниками традиційних релігій Африки, з якими, як визнав кардинал Торан, досі міжрелігійний діалог був занедбаний. Водночас єрарх зазначив, що суттєвий вплив на відносини з ісламом матимуть політичні події в арабських країнах.

 

За матеріалами radiovaticana.org