//

Кардинал Томко зустрівся з Патріархом Кірілом

Існує велика готовність до співпраці та розуміння потреби продовження діалогу між Православною Церквою і Католицькою Церквою в Росії. Про це говорив кардинал Йозеф Томко після зустрічі з патріярхом Москви і всієї Русі Кирилом. Кардинал приїжджав до Росії як папський легат на святкування 100-річчя освячення католицького собору столиці.

 

"Існує більша довіра між двома Церквами, а також бажання співпрацювати як християни – вважає кардинал. – Це дуже позитивний дух екуменічного діалогу. Зустріч з патріярхом була дуже сердечною, ми говорили про місійне служіння, а також про духовенство. У Православній Церкві також бракує покликань та не вистачає священиків. Ми вказали на потребу хорошої освіти духовенства. Розмовляли й про християнофобію в західних суспільствах та наголосили, що тут є потреба в чіткому голосі духовного авторитету, щоб  захистити християнську етику. Я подякував патріярхові, що в цьому питанні він займає чітку позицію щодо цього, яка  є гармонійною з нашою позицією", – додав кардинал Томко.

 

У святкуванні московських урочистостей неприємним став інцидент знесення будинку, що належить Місіонерам милосердя, які працюють у столиці Росії. Як повідомив Архиєпископ Паоло Пецці, аналогічна загроза також є у будівлі, що поруч, яка, як і перша, була побудована без відповідного адміністративного дозволу і може розглядатися як самовільне будівництво. Католицький Архиєпископ висловив жаль з приводу певної "диктатури закону", який переважає в Москві, і запевнив, що постарається допомогти сестрам в пошуку нових приміщень.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie