//

Кардинал Руко Варела про Всесвітні Дні Молоді та соціальні мережі

Кардинал Антоніо Марія Руко Варела був повторно обраний главою Конференції єпископату Іспанії. Вибори відбулися в ході пленарної сесії в Мадриді.

 

Кардинал Руко Варела увійде в історію як той, хто найдовше очолював іспанський єпископат. Заступником знову став єпископ Рікардо Бласкес. На думку спостерігачів, іспанський єпископат не хотів проводити значні зміни за декілька місяців до візиту Папи Римського. У серпні цього року Бенедикт XVI прибуде до Мадриду на Всесвітні Дні Молоді, участь в яких візьме понад мільйон осіб.

 

Саме цій події кардинал Руко Варела присвятив велику частину свого виступу на початку засідання пленарної сесії єпископату Іспанії. Всесвітній День Молоді є „інструментом провидіння в службі місійної діяльності Церкви в євангелізації молоді”. Сьогоднішня молодь шукає „справжньої, значної свободи, яка дозволила б побудувати дім життя” – підкреслив кардинал Руко Варела. Водночас він застеріг, що молоді люди „знаходяться під впливом дезорієнтуючого релятивізму”, який характеризується між іншим позицією „байдужості до добра” і переконанням, що „все дозволене”.

 

На думку кардинала, так звані соціальні мережі та соціально-політична, культурна і етична криза спричиняють до того, що молодь відчуває в своєму житті порожнечу і невпевненість. „Привабливість соціальних мереж сприяє віртуальному стилю життя, який, – парадоксально – є бідним на зустрічі і справжні міжособистісні стосунки” – сказав кардинал Руко Варела. У даному контексті „необхідною є співпраця між сім'єю, парафією і школою, щоб виховати дітей і молодь у вірі та в правді про людську любов”, які є „ключем зрілості молоді як осіб, а в результаті - спільного добра всього суспільства”. Держава має обов'язок підтримувати сім'ю, яка базується на подружжі жінки і чоловіка, але ніколи не може узурпувати собі право, щоб зайняти місце основних інституцій для розвитку особи.

 

Виступ кардинала Руко Варели був критично сприйнятий ліво-ліберальними ЗМІ, особливо що стосувалося захисту сім'ї і подружжя, а також слова про вплив соціальних мереж та інтернету на молодь.

 

20 серпня цього року кардиналу Антоніо Марія Руко Варелі виповниться 75 років.

 

За матеріалами Radio Watykańskie